Kukorelly, Endre

“As to what is the novel, of course one cannot define it like this, at most you can say what it isn’t, and that will either work or not. As a reader it’s pretty easy to say. If you’re a proper (normal, naïve) reader, you read novels. You get immersed in it, there’s conflict in it, a catch or two, the end will always turn out to be something, either good or bad, someone will die, others will never die, someone will always leave/marry someone, there’ll be a murderer, the Turks will really be routed from Eger. They will be, I can tell you that.” (Kukorelly Endre)
 

Bibliography

A valóság édessége, v., 1984.
Maniére, v., 1986.
Én senkivel sem üldögélek, v., 1989.
A Memória-part, elb. , 1990.
Azt mondja, aki él, v., Pécs, 1991.
Egy gyógynövény-kert, v., 1993.
Napos terület, vál. publ., 1994.
Budapest – Papírváros. Képeskönyv kevés szöveggel [Gink Károly fotóit ~ írásai kísérik], 1994. Mintha már túl sokáig állna, v., Pécs, 1995.
A ‘84-es kijárat. Antológia 17 nyelven (szerk.) 1995.
Kedvenxc, esszé, Pécs, 1996.
Határ-járás: Darvasi, Márton, Kukorelly művei [kétnyelvű, német–magyar kiadás], Pécs, 1996;
H.Ö.L.D.E.R.L.I.N., Pécs, 1998.
Három 100 darab, próza, Pécs, 1999.
Rom. A Szovjetonió története, 2000.
Kicsit majd kevesebbet járkálok, v., 2001.

Idegen nyelven megjelent művei:

Gedichte. Poet's Corner. Rübberdt, Irene, Seidler Andrea, Scherrer, Susanne,  Höpp, Karin. UVA, Berlin 1992.
Alguna salida.  Reyes-Cortes, Maria. Cuadernos Est-Oest, Puerto Rico 1993.
Bregat na spomenite. Hrusanova, Stefka. PAN,  Szófia, 1996.
Die Gedächtnisküste. Seidler Andrea. Literaturverlag Droschl, 1997.
Um jardim de plantas medicianis. Pinto do Amaral, Fernand. Quetzal Esitores, Lisboa 1997.
Obrezje spomina. Zver, Gabriela. Zalozba Obzorja, Maribor 1998.
Die Rede und die Regel, Suhrkamp, Frankfurt a. M.  1999.
Malul-Memoria. Pop Anamaria. Pont, Bucuresti 1999.
Pa solsidan. Jorgos Alevras. Aegis Förlag, Lund 1999.
Lieblyng. Gahse Zsuzsanna, Seidler Andrea, Skirecki, Hans, Buda György, Rübberdt , Irene. Ed. Solitude, Stuttgart 1999.