Márai Sándor

Nyitólap
A honlapról
Életrajz
A hónap Máraija
Bibliográfiák
Márai a PIM-ben
Újdonságok
Szakirodalom
A Márai Sándor-díj
Márai a Pimmédián
Ugródeszka
 

Márai idézetek

Sze.
02.
szeptember 2.
Az ember ifjúságában szentül hiszi, hogy a világ rendkívül egzotikus. Később megtanulja, hogy csakugyan az, de másképpen, mint képzelte; észreveszi, hogy a Baross utca van olyan egzotikus, mint a Vörös-tenger, s a levélhordó, mint egy néger király.
         (Higgins szerelme)

    szeptember   
H K Sz Cs P Sz V
  1 2 3 4 5 6
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
       

Virtuális kiállítás

A hónap Máraija

Széllel szemben

Szakirodalom

Újdonságok a honlapon

Bibliográfiai kiegészítés XIII.

A 2013-as év külföldi kiadásai

 
Ígéretünkhöz híven ebben az évben is pótoljuk az elmúlt évek idegen nyelvű kötetkiadásait honlapunkon, ezúttal a 2013-as év termésével, természetesen azokat, melyekhez hozzáfértünk. Az új kötetek leírását honlapunk "Bibliográfia" menüpontjának "Külföldi megjelenések" rovatában találják. Szándékunk szerint az év végéig pótoljuk a múlt év köteteit, jövő évtől pedig folyamatosan bővítjük az egyes megjelenésekkel egyidejűleg.
 
 »

 

Márai-emlékszoba, Kassa

Hogyan juthatunk be az emlékszobába?

 
Sokszor csöng a telefon ugyanazzal a kérdéssel: "Hogyan lehet bejutni Kassán a Márai-emlékszobába?" A látszólag egyszerű kérdésre nem annyira egyszerű a felelet, de itt és most megpróbálunk válaszolni rá.
 »

 

Széllel szemben


  Honlapunkon megtekinthető a Martin Štelbaský és Enyedi Ildikó által készített, Széllel szemben címet viselő Márai-film.  »

 

Letölthető a Márai-brosúra!

Kalauz Márai Kassájához és Budapestjéhez

   »
A hónap Máraija

Augusztus

Cselédek

 
Nagyon kevés olyan cikket ismerünk Máraitól, ami valamelyik lapban ne jelent volna meg, valamilyen okból kéziratban vagy kefelevonatban maradt volna. Nemrégiben felbukkant egy ilyen írás.
 »
Friss hírek Márai kapcsán
2015. július 27. hétfő

2013-as külföldi Márai-kötetek

Hamarosan közöljük...

 
Szeretnénk minél inkább naprakészek lenni a külfödön kiadott Márai-kötetekkel is, ezért igyekszünk pótolni a "Bibliográfia" rovatban a 2012 utáni kiadásokat is.
 »

 
2015. július 15. szerda

Spanyol "Márai-újdonságok"

Gyönyörű kötetek Barcelonából

 
A sok külföldi Márai-kiadást számontartani is nehéz, és ezt időnként tovább "bonyolítják" azzal, hogy nem egyszerűen kiadják újra az idő közben elfogyott műveket, hanem külsejüket is megújítják.
 »

 
2015. június 15. hétfő

Lenin szakálla

Irodalmi délután Márai Sándor humoros írásaiból

 
Márai és a humor egymástól látszólag távol esnek, mégis valóság: az író szövegeit, különösen publicisztikáját át meg átszövi a humor valamilyen válfaja. 
 »