Márai Sándor

Nyitólap
A honlapról
Életrajz
A hónap Máraija
Bibliográfiák
Márai a PIM-ben
Újdonságok
Szakirodalom
A Márai Sándor-díj
Márai a Pimmédián
Ugródeszka
 

Márai idézetek

Szo.
29.
november 29.
Megismerünk testeket, melyek olyan mélyen, oly gyöngéd derengéssel élnek bennünk, mint amilyen gyöngyfénnyel a Szűz teste derengett az angyal számára, aki a Hírt hozta.
 (A féltékenyek)

    november   
H K Sz Cs P Sz V
          1 2
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
       

Virtuális kiállítás

A hónap Máraija

Széllel szemben

Szakirodalom

Újdonságok a honlapon

Bibliográfiai kiegészítés XI.

A 2011-es év külföldi kiadásai

 
Ígéretünkhöz híven ebben az évben is pótoljuk az elmúlt évtized idegen nyelvű kötetkiadásait honlapunkon, ezúttal a 2011-es év termésével. Még ebben az évben igyekszünk pótolni a 2012-es köteteket, természetesen azokat, melyekhez hozzáfértünk. Az új kötetek leírását honlapunk "Bibliográfia" menüpontjának "Külföldi megjelenések" rovatában találják.
 
 »

 

Márai-emlékszoba, Kassa

Hogyan juthatunk be az emlékszobába?

 
Sokszor csöng a telefon ugyanazzal a kérdéssel: "Hogyan lehet bejutni Kassán a Márai-emlékszobába?" A látszólag egyszerű kérdésre nem annyira egyszerű a felelet, de itt és most megpróbálunk válaszolni rá.
 »

 

Széllel szemben


  Honlapunkon megtekinthető a Martin Štelbaský és Enyedi Ildikó által készített, Széllel szemben címet viselő Márai-film.  »

 

Letölthető a Márai-brosúra!

Kalauz Márai Kassájához és Budapestjéhez

   »
A hónap Máraija

November

Kernstok Károly festménye Loláról

 
L. A legtöbbször csak ennyi jelzi Lolát, Márai feleségét a Naplóban. Az író utazásairól majdnem mindig egyes szám egyes személyben ír, aztán néha öntudatlanul átvált többes szám első személyre s kiderül: élményeiben társa volt felesége is.
 »
Friss hírek Márai kapcsán
2014. november 26. szerda

A Kaland a televízióban

Már megint a lengyelek...

  Nemrégiben kaptunk hírt arról, hogy a Lengyel Televízióban a Kaland című Márai-darab felvételeit készítik. Korábban mi is beszámoltunk a színmű lengyelhoni sikeréről.  »

 
2014. november 26. szerda

Márai asztalánál

Kutatók Éjszakája a Magyar Országos Levéltárban

 
Viszonylag régen adhattunk hírt Márai-konferenciáról, de ez a viszonylagos csend most megtörik. November 28-án délutántól az író lesz a Levéltár figyelmének középpontjában.
 »

 
2014. október 06. hétfő

Márai-emléktábla Leányfalun

Egy elmaradt hír margójára

 
Bármennyire szeretnénk az íróval kapcsolatosan minél több hírt közzé tenni a honlapon, időnként csak utólag jut el hozzánk egy-egy esemény. Ilyen az alábbi hír is. 
 »