Márai Sándor

Nyitólap
A honlapról
Életrajz
A hónap Máraija
Bibliográfiák
Márai a PIM-ben
Újdonságok
Szakirodalom
A Márai Sándor-díj
Márai a Pimmédián
Ugródeszka
 

Márai idézetek

Szo.
07.
március 7.
Lehet, hogy az uraknak manapság nemcsak tiszta pórusokra, hanem gyöngédségre is szükségük van. A világ zord. S én magam, csendes életemben, néha két pengőnél jelentékenyen magasabb összeget fizettem azért, hogy megsimogassa valaki arcomat. Erre még nem is gondoltam.
       (Arcmasszázs)

    március   
H K Sz Cs P Sz V
            1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
       

Virtuális kiállítás

A hónap Máraija

Széllel szemben

Szakirodalom

Újdonságok a honlapon

Bibliográfiai kiegészítés XII.

A 2012-es év külföldi kiadásai

 
Ígéretünkhöz híven ebben az évben is pótoljuk az elmúlt évtized idegen nyelvű kötetkiadásait honlapunkon, ezúttal a 2012-es év termésével, természetesen azokat, melyekhez hozzáfértünk. Az új kötetek leírását honlapunk "Bibliográfia" menüpontjának "Külföldi megjelenések" rovatában találják.
 
 »

 

Márai-emlékszoba, Kassa

Hogyan juthatunk be az emlékszobába?

 
Sokszor csöng a telefon ugyanazzal a kérdéssel: "Hogyan lehet bejutni Kassán a Márai-emlékszobába?" A látszólag egyszerű kérdésre nem annyira egyszerű a felelet, de itt és most megpróbálunk válaszolni rá.
 »

 

Széllel szemben


  Honlapunkon megtekinthető a Martin Štelbaský és Enyedi Ildikó által készített, Széllel szemben címet viselő Márai-film.  »

 

Letölthető a Márai-brosúra!

Kalauz Márai Kassájához és Budapestjéhez

   »
A hónap Máraija

Február

Az író portréja 1940-ből

 
Minden évben igyekszünk e rovatban bemutatni egy-egy ritkábban látható Márai-portrét, mivel a sok számtalana alkalommal közölt kép mellett ezek jóformán teljesen ismeretlenek.
 »
Friss hírek Márai kapcsán
2015. február 02. hétfő

Amerika délibáb

Újabb kötettel bővül hamarosan a Márai bedekker sorozat

 
Évente egy-egy kötettel bővül az író egyes városokhoz, országokhoz való kötődését bemutató sorozat, melyben ezúttal a Márai életének legnehezebb periódusát bemutató kötet lát napvilágot február 18-án, közvetlenül az író halál évfordulója előtti napokban.
 »

 
2015. február 02. hétfő

Márai-díj

Az idén Tompa Andrea kapta a díjat

 
A tavalyi év során mintha megfeledkeztek volna a Márai-díjról, nem osztották ki. Idén újra kiadták az íróról elnevezett jutalmat, a kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetem adjunktusa, Tompa Andrea nyerte el a megtiszteltetést.
 »

 
2015. január 20. kedd

Budán lakni világnézet

Új kiadásban és köntösben a budai bedekker

  Senki sem gondolta volna, hogy az öt évvel ezelőtt, eredetileg a Jövendő és a Helikon kiadásában megjelent kötet mára több kiadást megért, sőt, ennél jóval több történt.  »