Márai Sándor

Nyitólap
A honlapról
Életrajz
A hónap Máraija
Bibliográfiák
Márai a PIM-ben
Újdonságok
Szakirodalom
A Márai Sándor-díj
Márai a Pimmédián
Ugródeszka
 

Márai idézetek

P.
28.
augusztus 28.
Túlélni valakit, akit olyan nagyon szerettünk, hogy ölni is tudtunk volna érette, túlélni valakit, akihez olyan közünk volt, hogy majdnem belehaltunk, ez egyike az élet titokzatos és minősíthetetlen bűntényeinek. A törvénykönyvek nem ismerik ezt a bűnt. De mi ketten tudjuk. És azt is tudjuk, hogy minden sértődött, gyáva és gőgös okosságunkkal nem mentettünk meg magunknak semmit, mert ő meghalt, s mi éltünk, s hármunknak közünk volt egymáshoz, így vagy úgy, életben és holtan.
(A gyertyák csonkig égnek)

    augusztus   
H K Sz Cs P Sz V
          1 2
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
       

Virtuális kiállítás

A hónap Máraija

Széllel szemben

Szakirodalom

Újdonságok a honlapon

Bibliográfiai kiegészítés XIII.

A 2013-as év külföldi kiadásai

 
Ígéretünkhöz híven ebben az évben is pótoljuk az elmúlt évek idegen nyelvű kötetkiadásait honlapunkon, ezúttal a 2013-as év termésével, természetesen azokat, melyekhez hozzáfértünk. Az új kötetek leírását honlapunk "Bibliográfia" menüpontjának "Külföldi megjelenések" rovatában találják. Szándékunk szerint az év végéig pótoljuk a múlt év köteteit, jövő évtől pedig folyamatosan bővítjük az egyes megjelenésekkel egyidejűleg.
 
 »

 

Márai-emlékszoba, Kassa

Hogyan juthatunk be az emlékszobába?

 
Sokszor csöng a telefon ugyanazzal a kérdéssel: "Hogyan lehet bejutni Kassán a Márai-emlékszobába?" A látszólag egyszerű kérdésre nem annyira egyszerű a felelet, de itt és most megpróbálunk válaszolni rá.
 »

 

Széllel szemben


  Honlapunkon megtekinthető a Martin Štelbaský és Enyedi Ildikó által készített, Széllel szemben címet viselő Márai-film.  »

 

Letölthető a Márai-brosúra!

Kalauz Márai Kassájához és Budapestjéhez

   »
A hónap Máraija

Augusztus

Cselédek

 
Nagyon kevés olyan cikket ismerünk Máraitól, ami valamelyik lapban ne jelent volna meg, valamilyen okból kéziratban vagy kefelevonatban maradt volna. Nemrégiben felbukkant egy ilyen írás.
 »
Friss hírek Márai kapcsán
2015. július 27. hétfő

2013-as külföldi Márai-kötetek

Hamarosan közöljük...

 
Szeretnénk minél inkább naprakészek lenni a külfödön kiadott Márai-kötetekkel is, ezért igyekszünk pótolni a "Bibliográfia" rovatban a 2012 utáni kiadásokat is.
 »

 
2015. július 15. szerda

Spanyol "Márai-újdonságok"

Gyönyörű kötetek Barcelonából

 
A sok külföldi Márai-kiadást számontartani is nehéz, és ezt időnként tovább "bonyolítják" azzal, hogy nem egyszerűen kiadják újra az idő közben elfogyott műveket, hanem külsejüket is megújítják.
 »

 
2015. június 15. hétfő

Lenin szakálla

Irodalmi délután Márai Sándor humoros írásaiból

 
Márai és a humor egymástól látszólag távol esnek, mégis valóság: az író szövegeit, különösen publicisztikáját át meg átszövi a humor valamilyen válfaja. 
 »