Márai Sándor

Nyitólap
A honlapról
Életrajz
A hónap Máraija
Bibliográfiák
Márai a PIM-ben
Újdonságok
Szakirodalom
A Márai Sándor-díj
Márai a Pimmédián
Ugródeszka
 

Márai idézetek

Cs.
08.
október 8.
Mikor az ember sírni kezd, már csal. Akkor a folyamat már lezajlott. Nem hiszek a könnyeknek. A fájdalom könnytelen és szótlan.
          (Az igazi)

    október   
H K Sz Cs P Sz V
      1 2 3 4
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
       

Virtuális kiállítás

A hónap Máraija

Széllel szemben

Szakirodalom

Újdonságok a honlapon

Bibliográfiai kiegészítés XIV.

A 2014-es év külföldi kiadásai

 
Ígéretünkhöz híven ezúttal pótoljuk az elmúlt év idegen nyelvű kötetkiadásait. Az új kötetek leírását honlapunk "Bibliográfia" menüpontjának "Külföldi megjelenések" rovatában találják. A továbbiakban a bibliográfiákat folyamatosan bővítjük az egyes megjelenésekkel egyidőben. Ha valaki ismer a jegyzékekben nem szereplő kiadásokat, örömmel vesszük a pótlásokat (marai@pim.hu), és azokat is beillesztjük bibliográfiáinkba.
 
 »

 

Márai-emlékszoba, Kassa

Hogyan juthatunk be az emlékszobába?

 
Sokszor csöng a telefon ugyanazzal a kérdéssel: "Hogyan lehet bejutni Kassán a Márai-emlékszobába?" A látszólag egyszerű kérdésre nem annyira egyszerű a felelet, de itt és most megpróbálunk válaszolni rá.
 »

 

Széllel szemben


  Honlapunkon megtekinthető a Martin Štelbaský és Enyedi Ildikó által készített, Széllel szemben címet viselő Márai-film.  »

 

Letölthető a Márai-brosúra!

Kalauz Márai Kassájához és Budapestjéhez

   »
A hónap Máraija

Szeptember

A Csutora című regény hirdetése

 
A két háború közötti időszakban virágzott a napilapokban, folyóiratokban közölt regények folytatásokban közlésének divatja. Mindez a - kor olvasói szokásaihoz igazodva - "nélkülözhetetlenné" is tette az egyes orgánumokat, hiszen egy nap vagy hét kieséssel már egészen máshol tartott a történet.
 »
Friss hírek Márai kapcsán
2015. augusztus 15. szombat

Hallgatni akartam

Újabb Márai-mű készül színpadi bemutatkozásra

 
Amikor Bálint András önálló esten mutatta be Márai kimaradt naplórészleteiből összeállított műsorát, érzékelhető volt, hogy az író bizonyos típusú, nem színpadra szánt szövegei alkalmasak az adaptációra. Rövidesen újabb, hasonló kísérlet tanúi lehetünk.
 »

 
2015. július 27. hétfő

2013-as külföldi Márai-kötetek

Hamarosan közöljük...

 
Szeretnénk minél inkább naprakészek lenni a külfödön kiadott Márai-kötetekkel is, ezért igyekszünk pótolni a "Bibliográfia" rovatban a 2012 utáni kiadásokat is.
 »

 
2015. július 15. szerda

Spanyol "Márai-újdonságok"

Gyönyörű kötetek Barcelonából

 
A sok külföldi Márai-kiadást számontartani is nehéz, és ezt időnként tovább "bonyolítják" azzal, hogy nem egyszerűen kiadják újra az idő közben elfogyott műveket, hanem külsejüket is megújítják.
 »