Márai Sándor

Nyitólap
A honlapról
Életrajz
A hónap Máraija
Bibliográfiák
Márai a PIM-ben
Újdonságok
Szakirodalom
A Márai Sándor-díj
Márai a Pimmédián
Ugródeszka
 

Márai idézetek

Szo.
01.
november 1.
Aki magába fogadta és kihordja a halált, egyszerre ráér. Soha nem olyan gazdag és korlátlan az élet, mint ez időszakban, mikor a halált hordjuk. Egy pad is elég, az eső is elég, egy szál kakukkfű, néhány pengő: mindennek értelme van. A halál csodálatos értelmet ad a föld jelentéktelen dolgainak. Olyan, mint a bűvös X-sugár, mely megmutatja a csontrendszert és a pénztárcában az aprópénzt: aki a halál sugarát bocsátja az életre, többet lát, mint aki csak az életen át nézi.
         (Halál)

    november   
H K Sz Cs P Sz V
          1 2
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
       

Virtuális kiállítás

A hónap Máraija

Széllel szemben

Szakirodalom

Újdonságok a honlapon

Bibliográfiai kiegészítés XI.

A 2011-es év külföldi kiadásai

 
Ígéretünkhöz híven ebben az évben is pótoljuk az elmúlt évtized idegen nyelvű kötetkiadásait honlapunkon, ezúttal a 2011-es év termésével. Még ebben az évben igyekszünk pótolni a 2012-es köteteket, természetesen azokat, melyekhez hozzáfértünk. Az új kötetek leírását honlapunk "Bibliográfia" menüpontjának "Külföldi megjelenések" rovatában találják.
 
 »

 

Márai-emlékszoba, Kassa

Hogyan juthatunk be az emlékszobába?

 
Sokszor csöng a telefon ugyanazzal a kérdéssel: "Hogyan lehet bejutni Kassán a Márai-emlékszobába?" A látszólag egyszerű kérdésre nem annyira egyszerű a felelet, de itt és most megpróbálunk válaszolni rá.
 »

 

Széllel szemben


  Honlapunkon megtekinthető a Martin Štelbaský és Enyedi Ildikó által készített, Széllel szemben címet viselő Márai-film.  »

 

Letölthető a Márai-brosúra!

Kalauz Márai Kassájához és Budapestjéhez

   »
A hónap Máraija

Október

San Gennaro vére

 
Sokan az író legjobb emigrációban született művének tartják. Mások a legérzékletesebb Nápoly bemutatás miatt dicsérik. Megint mások az emigráns sors és az európai ember requiemjeként olvassák.
 »
Friss hírek Márai kapcsán
2014. október 06. hétfő

Márai-emléktábla Leányfalun

Egy elmaradt hír margójára

 
Bármennyire szeretnénk az íróval kapcsolatosan minél több hírt közzé tenni a honlapon, időnként csak utólag jut el hozzánk egy-egy esemény. Ilyen az alábbi hír is. 
 »

 
2014. szeptember 01. hétfő

Márai magángyűjteményben

Egy spanyol szakértő-gyűjtő

 
Szinte minden országban találhatók olyan bibliofilek, akik szívügyüknek tekintik különböző országokból származó irodalmi művek saját nyelven megjelent köteteinek gondos és alapos összegyűjtését. Mindez nem egyszer szakértelemmel is párosul, mert ezt a szenvedélyt is csak így érdemes folytatni...
 »

 
2014. augusztus 24. vasárnap

Sirály és Az igazi

Újabb Márai-művek idegen nyelven

 
Franciaországban minden évben megjelenik egy új Márai-kötet, így volt ez tavaly is, így lesz idén is. Ugyanakkor örömteli, hogy a világnyelvek mellett időnként kevesebb fordítást magukénak mondható országok is kiadnak valamilyen újdonságot írónktól.
 »