Rendezvények

V.
14.
10:00
Családi délelőtt
A farsang havában mi a telet kicsit másképp búcsúztatjuk, megválunk mindattól, ami számunkra barátságtalan, félelmetes, ami borzaszt, vagy éppen megijeszt.
H.
15.
18:00
Itália ege tükröződött a Duna vizén
Zenés irodalmi est az Olaszországi Hungarológiai, Közép- és Kelet-Európai Tanulmányok Egyetemközi Kutatóközpontja védnökségével

«     február    »
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
891011121314
15161718192021
22232425262728
29      
2014. szeptember 30. kedd

Falra fújt Weöres-verssorok

Molnár Gabriella írása a Weöres-kiállításról

  Ha van, akit sosem csábított még arra a pitypang bóbitája, hogy magjait a szélbe fújja, az ne nézze meg a Weöres 100 kiállítást. De mindenki más föltétlenül. Budapesten már csak ma és holnap látható a Petőfi irodalmi Múzeumban, utána országjárásra indul A megmozdult szótár  »

 
2011. október 04. kedd

Sétálj Máraival!

Így készülünk Kassával 2013-ra
R. Kiss Nelli cikke a Magyar Nemzetben

  Közös magyar-szlovák szervezésű Márai-séta is szerepel a 2013-as kulturális főváros programjában. Az író bemutatására 160 ezer eurót kaptak a szervezők, a Márai-emlékszoba már meg is nyílt Kassán.  »

 
2011. október 04. kedd

Tündérek a Tabánban

A Népszabadság cikke / Bárkay Tamás
Múzeum - Hogyan lehet kiállítani a mesét?

 
Mesemúzeumot nyitnak Budán, közelebbről a Döbrentei utca 15.-ben: az alapkövét éppen tegnap rakta le a városrész polgármestere, Nagy Gábor Tamás és a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) főigazgatója, E. Csorba Csilla.
 »

 
2011. szeptember 22. csütörtök

A költő valódi arcát keresi a PIM új Petőfi-kiállítása

A Kultúra.hu cikke

  Ki vagyok én? Nem mondom meg... – Petőfi választásai címmel nyílt meg szerdán a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) új Petőfi-kiállítása.  »

 
2011. szeptember 12. hétfő

Lányszöktetéstől a kiskocsmáig

Papp Sándor Zsigmond írása a Népszabadságban

  Emlékkörút - Nyártól Kassán, ősztől Pesten is felkereshetők Márai életének legfontosabb állomásai. Megkerült Márai Sándor szülőháza: ez a legnagyobb újdonsága annak az emlékkörútnak, melynek helyszínei Kassát és Budapestet érintik.  »

 
2011. szeptember 12. hétfő

Rafinált csipkék árulják el a nők titkait

Pálffy Renáta írása a Magyar Nemzet Online-on

  Lebegő fehér fűzők, kacifántos vonalú csipkék halma, a falakon folyton ismétlődő szó: nő. Nem egy szürreális álomról van szó, Kedves Olvasó, hanem egy különös találkozásról, mely révén a Petőfi Irodalmi Múzeum diszkrét fénnyel megvilágított termeiben irodalom és textilművészet kart karba öltve mesél a szebbik nemről.  »

 
2011. szeptember 07. szerda

Újabb Petőfi-mozaikok a digitális korban

R. Kiss Kornélia kérdezi E. Csorba Csillát a Magyar Nemzetben

  Sokarcú művészemberként, modern alakként mutatja be a költőt a Petőfi Irodalmi Múzeum szeptember végén nyíló új kiállítása  »

 
2011. szeptember 06. kedd

Tafota grófnő csipkéi

Scipiades Erzsébet írása a TeXtúra kiállításról

  Zoób Kati divattervező időnként meglepi, elképeszti rajongóit. Mert hol rabruhához tervez mintát, hol pedig, mint most, hagyaték csipkékből készít ájult szép, erotikus ruhákat. Látták már a Petőfi Irodalmi Múzeumban Tafota grófnő csipkéit?  »

 
2011. szeptember 02. péntek

Okostelefonokra készít kalauzt a PIM

Az MTI híre a Hirado.hu-n

  A Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) szeptember 21-én nyíló új Petőfi-kiállítása számos technikai újdonsággal szolgál. Ezek egyike, hogy okostelefonra készül a katalógusa.  »

 
2011. június 03. péntek

Ki is az a ködlovag?

Gellér Katalin írása a PIM kiállításáról a MagyarMuzeumok.hu-n.

  A Petőfi Irodalmi Múzeumban különös randevú szemtanúi lehetünk: a századfordulós irodalom és a képzőművészet találkozója zajlik a szemünk előtt.  »

 
2011. május 10. kedd

Képzetek, társítások


  A Petőfi Irodalmi Múzeum video-estjén vizualitás és narrativitás csapott össze öt-tíz perces kisfilmekben. Az alkotók impressziókból építkező történetekkel és képegyveleggé bomló históriákkal ünnepelték Csáth Gézát és a videoművészetet. FÜRTH ESZTER BESZÁMOLÓJA a Revizoron.  »
Terembérlet
Sajtószoba
Irodalmi évfordulók
Hírlevél feliratkozás