Bemutatkozás
Kortársak hangja
Emlékezések
A múlt „aranyhangjai”
Gyerekeknek szól!
Társoldalak

 
     

Kortársak hangja

A múlt „aranyhangjai”

Emlékezések Ottlik Gézára a Pimmédián

Legfrissebb a Pimmédián

Sorstalanság - Kertész Imre felolvasása

»

Závada Pál részleteket olvas fel Természetes fény című regényéből

»
 

Emlékezések

Emlékezések című sorozatunkban közelmúltunk irodalmának kiemelkedően fontos költőire, íróira munkatársaik, barátaik emlékeznek vissza. A Petőfi Irodalmi Múzeum Médiatárának gyűjteményében található interjúkat, felolvasásokat olyan virtuális kiállítás keretében mutatjuk be, amelyben a hangot képek és dokumentumok is kísérik.
 
Az első két alkotó Vas István és Nemes Nagy Ágnes mellé 2012 májusában  Ottlik Géza társul.  Az emlékezők: Balassa Péter, Domokos Mátyás, Dömölky János, Esterházy Péter, Fakan Balázs, Ferencz Győző, Gergely Ágnes, Györe Balázs, Juhász Ferenc, Lator László, Lengyel Balázs, Lengyel Péter, Mészöly Miklós, Poszler György, Rába György, Réz Pál, Rónay László, Sumonyi Papp Zoltán, Székely Magda, Takács Zsuzsa, Vajda Miklós és Várady Szabolcs.


 

Ottlik Géza

„Nem a szó volt kezdetben, hanem a mondat, azt bontottuk fel mondatrészekre. Nem a mondat volt kezdetben, hanem a bekezdés, azt fejtettük ki mondatokban. Nem a bekezdés volt kezdetben, hanem a regény. A regényt már csak a hallgatás előzi meg.” (Ottlik Géza: A regényről, 1965)

»

 

Nemes Nagy Ágnes

„Mindenki kétségbe vonja a mestersége értelmét egyszer-kétszer életében. Azt hiszem, aki ír, állandóan kétségbe vonja. De persze ír tovább, mert mit tehetne mást, azért ír, amiért a szél fúj. Hiszen nem célból ír az ember, hanem okból.”
(Nemes Nagy Ágnes: Hajózni szükséges)

»

 

Vas István

„Ellentétek keresztezési pontja
Ez az egész világ...”
(Vas István: Nicolaus Cusanus sírja)

»