Márai Sándor

Nyitólap
A honlapról
Életrajz
A hónap Máraija
Bibliográfiák
Márai a PIM-ben
Újdonságok
Szakirodalom
A Márai Sándor-díj
Márai a Pimmédián
Ugródeszka
 

Márai idézetek

Sze.
16.
április 16.
A halált az emberek, akik még nem ismerik, összetévesztik a meghalással, s ezért félnek tőle; mintha valaki a szülést, ami vér és sikoly, összetévesztené az élettel! A halál egészen más. Úgy meg tud tölteni egy embert, mint a kegyelem, vagy mint a mustárgáz a tüdőt: minden pórusunk megtelik vele. A halál teljes. Az emberi életben nagyon kevés dolog van, ami olyan teljes lenne, mint a halál.
(Halál)

    április   
H K Sz Cs P Sz V
  1 2 3 4 5 6
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
PIM főoldal

Hírarchívum
 

2013

 »
 
Hírarchívum
 

Ég és föld között

Márai-est a New York Palota Róma termében
Néhány nap múlva lesz huszonöt éve, hogy Márai Sándor öngyilkos lett, ezért teljesen indokolt, hogy különböző módon felidézzük alakját, életmművét. Ebből az alkalomból egész estés program keretében találkozhatunk íróval, művel, személyiséggel.
 »
   
Hírarchívum

 

Elhunyt Szőnyi Zsuzsa

Vasárnap, 89 éves korában érte a halál
Ismét eggyel kevesebb olyan ember él köztünk, aki személyesen ismerte Márai Sándort. És Szőnyi Zsuzsát nem csak ezért gyászoljuk.
 »
 
Hírarchívum

 

Gyertyák, San Gennaro, Béke

Három Márai-regény új köntösben
Az olvasók szeme lassan hozzá szokik az új külsőben megjelenő Márai-kötetekhez, mely az irodalmi életmű köteteit hivatott összegyűjteni egységes formátumban. Ennek új darabjait rövidesen kézbe vehetjük.
 »
   
Hírarchívum

 

Itália életérzés

A Márai-bedekker sorozat harmadik kötete
Budán lakni világnézet. Régi Kassa, álom. Itália életérzés. E három kötet az író életének fontos állomásait mutatja be képekkel, idézetekkel, tanulmánnyal.
 »
 
Hírarchívum

 

Márai Bulgáriában

A Literaturen Glasz Márai-száma
2013 májusában a Sztara Zagorában megjelenő irodalmi folyórat a magyar írónak szentelte a teljes számot. Máig két könyve jelent meg itt, elsőként a főműként számontartott Egy polgár vallomásai (2002), majd négy évvel később A gyertyák csonkig égnek.  »
   
Hírarchívum

 

Volt egyszer egy Márai-est

Az író halálának negyedszázados évfordulója alkalmából
A New York Művész Páholy rendezvényén többszáz fős közönség láthatta-hallhatta a meghívott vendégek tolmácsolásában az 1989-ben elhunyt író utóéletének sokszínűségét.
 »
 
Hírarchívum
 

2008

 »
   
Hírarchívum
 

2009

 »
 
Hírarchívum
 

2010

 »
   
Hírarchívum
 

2011

 »
 
Hírarchívum
 

2012

 »